autohuur faro  
   

Autoverhuur Faro | Goedkope hotels | Faro gids | Klantendienst | Over ons

   
 

Restaurants in Faro

Adega Restaurant

Een van de meest belangrijke aspecten die de hele Portugese keuken heeft gedefinieerd is de nabijheid van de zee. Dit heeft een mediterrane invloed gegeven aan de Portugese keuken en dit is nergens beter te zien dan in Faro. Het eten in Faro bevat volop olijfolie, kruiden en look, wat de basis vormt van bijna elk gerecht dat door de restaurants in de stad wordt geserveerd. Daarnaast, vlakbij de zee liggend, zijn zeevruchten een van de populairste ingrediënten van het eten in Faro, waardoor de lokale bevolking en de bezoekers geen probleem hebben om alle soorten gerechten op basis van vis te vinden.
Ondanks de voorkeur van de stad voor vis heeft men ook een voorkeur voor vlees en gevogelte ontwikkeld. Het is ook eenvoudig om enkele vegetarische restaurants van topkwaliteit te vinden voor degenen die dat wensen. Hier volgen enkele aanbevolen restaurants in Faro.

 

Adega Nova

Adres: Rua Francisco Barreto, 24
Telefoon: +289 813 433
Een van de aantrekkelijkste aspecten van het Adega Nova is de geweldige sfeer, dat een kosmopoliet gevoel combineert met de charmes van het platteland. Het restaurant biedt een rustieke look en de koks gebruiken zelfs rustiek kookgerief om te koken. De kwaliteit van de gerechten is fantastisch, net zoals de service, wat het een favoriete plek van de lokale inwoners maakt.


Mesa Dos Mouros

Adres: Largo da Se, 10
Telefoon: +966 784 536
Het Mesa Dos Mouros restaurant is erg populair vanwege de gezellige en mooie outdoor eetgelegenheid net naast de kathedraal. De zeevruchtengerechten zijn van topkwaliteit en de prijzen zijn erg redelijk


O Farol Cervejaria

Adres: Largo Dr Francisco Sa Carneiro
Telefoon: +289 813 394
Dit restaurant met bakens als thema is kenmerkend vanwege de wit en blauwe inrichting en omdat het enkele van de beste typisch Portugese gerechten biedt. Hierdoor is het een werkelijke hit bij de lokale bevolking. De keuken omvat zeevruchten en vlees en men kan ook buiten eten.


Gengibre e Canela

Adres: Travessa da Mota, 10
Telefoon: +289 882 424
Hoe groot de voorkeur van mensen in Faro en Portugal voor zeevruchten ook mag zijn, er is een grote groep vegetariërs en mensen die een meer gezonde manier van eten willen en de voorkeur geven aan vegetarische alternatieven. Gengibre e Canela is een geweldig alternatief voor hen, aangezien het restaurant buffetmaaltijden aanbiedt die alle gekende Portugese gerechten in hun vegetarische variant bevatten. Dit alles in een kalme en serene zen-achtige sfeer.

 

Centenario

Adres: Largo do Bispo 4, stadscentrum
Telefoon: +289 823 343
Een mooi lokaal restaurant met een modern inrichting dat zich specialiseert in zeevruchten en gegrilde vis. De bekendste schotel (die voor heel wat volgelingen bij de lokale bevolking heeft gezorgd) is de Arroz de Mariscos (zeevruchten met rijst). Het restaurant biedt ook zitplaatsen aan buiten.

 
 
click tracking