autohuur faro  
   

Autoverhuur Faro | Goedkope hotels | Faro gids | Klantendienst | Over ons

   
 

Faro feiten

Faro

Faro wordt ook beschouwd als een resortstad en heeft een erg Portugees gevoel, wat het populair maakt onder de bezoekers uit de regio en toeristen in het algemeen. De stad Faro is gelegen in de gemeente Faro in het zuiden van Portugal. Het is ook de hoofdstad van de Algarve regio en heeft meer dan 400.000 inwoners.

 

Faro heeft het gevoel van een oude familiestad te zijn, een gevoeld dat wordt versterkt door de vele buitencafeetjes en wandelgebieden die men er aantreft. De stad heeft ook een jachthaven en verschillende musea en kerken die, ondanks erg oud te zijn, erg goed bewaard zijn gebleven. Een bloeiend nachtleven en een aantal prachtige stranden voegen nog meer toe aan het aanzienlijke allure van de stad.

 

Taal en stadsleven in Faro

Zoals in de rest van Portugal, is de meest gesproken taal het Portugees. Bezoekers aan deze stad zullen echter merken dat vele inwoners ook vloeiend zijn in het Engels en soms zelfs in het Spaans. Bezoekers die door de regio trekken kiezen ook vaak om in Faro te verblijven vanwege de rustige en aangename sfeer, wat een radicale verandering is tegenover alle andere lawaaierige en overbereisde gebieden die men in Vele Europese steden vindt.

 

Geschiedenis

Hoewel de Feniciërs en de Carthagen de eersten waren om de regio te bezetten waar Faro nu gelegen is, brachten ze niet veel vooruitgang aan de regio. Het was slechts toen Rome Faro begon te gebruiken als haven dat de stad echt begon te bloeien. Deze haven was gekend als Ossonoba, en tijdens de bezetting door de Moren werd Faro een van de belangrijkste havensteden van de 11e eeuw.

Het was in die eigenste eeuw echter dat Faro werd heroverd op de Moren door Alonso III, die rondom rond wallen bouwde. Dit bracht een halt toe aan de vooruitgang van Faro voor vele decennia en het was niet tot 1487 dat Faro opnieuw in de spotlights kwam te staan als de stad waar de eerste drukwerken in Portugal het daglicht zagen.

 

Tijdens de tweede helft van de 16e eeuw genoot ook Faro van wat door velen als de “Gouden Eeuw” wordt beschouwd, toen de stad opnieuw een belangrijk centrum voor handel werd. Dit kwam echter abrupt ten einde in 1596 vanwege de troepen van de hertog van Essex die de stad plunderden en platbrandden en tegelijkertijd duizenden waardevolle theologische werken uit het paleis van de bisschop met zich meenamen die nu kunnen gevonden worden in de bibliotheek van Oxford.

 

Kort daarna, en net toen de stad aan de heropbouw begon, waren er twee aardbevingen, een in het jaar 1722 en de tragische aardbeving van 1755, die het hele land teisterde en Faro behoorlijk beschadigd achterliet. In de volgende jaren begon Faro aan de wederopbouw en in het jaar 1834 werd het de hoofdstad van de Algarve.

 

Klimaat

Het weer in Faro is een van de belangrijkste trekpleisters, het is erg mild en ziet weinig schommelingen doorheen de verschillende seizoenen vergeleken met andere belangrijke Europese bestemmingen die meer drastische temperatuurverschillen ervaren. Ongeacht het seizoen van het jaar is het uitzonderlijk als er een temperatuurverschil van meer dan 10 °C (50 °F) is tussen de koudste temperatuur ’s nachts en de warmste in de morgen.

 

Over het algemeen is het weer in Faro subtropisch mediterraan met warme zonnige zomermorgens en aangename zomernachten. De winter is ook erg aangenaam in deze kleine stad in Portugal met erg milde temperaturen die slechts uitzonderlijk lager dan 8 °C (46 °F) zijn, en de gemiddelde jaartemperatuur in Faro bedraagt een perfecte 17 °C (63 °F).

 

Het weer is gewoonlijk warmer tussen de maanden mei en september; november, december en januari zijn de koudste maanden van het jaar.

 

Vervoer

Hoewel het wel degelijk een kleinere stad is dan de meeste toeristische bestemmingen in Europa, heeft Faro een gezond en effectief vervoerssysteem ontwikkelt dat zowel lokale bewoners als toeristen vervoeren en verbonden is met de meeste lokale bestemmingen alsook met de populaire nationale en internationale bestemmingen.

 

Trein - Het treinstation van de stad Faro is tegenover het Estacao meer. De vele lijnen die dit station heeft verbinden het met de belangrijkste steden van het land waaronder Lissabon, Portugals hoofdstad, in minder dan drie uur. Er zijn ook inner-city treinen en regionale treinen die langs de kust richting Lagos trekken.

 

Autoverhuur – Een kleine stad zijn bleek een van de belangrijkste voordelen voor Faro, want het is aangenaam voor bezoekers om de stad met de auto te doorkruisen. Dit heeft ervoor gezorgd dat vele autoverhuurbedrijven hun deuren openden op de luchthaven van Faro alsook doorheen de stad. Hierdoor krijgt men verschillende automerken en een uitstekende service aangeboden en gidsen voor mensen die de auto willen gebruiken binnen Faro of op de omliggende wegen.

 

Bus en Coach – Langs de Avenida de Republica vindt men het busstation, dat op een korte wandeling van de haven ligt. Hier krijgen bezoekers hulp van uiterst behulpzaam personeel die alle reiswensen van de bezoeker wensen te bespreken in het Engels en soms in het Spaans. Belangrijke bus bestemmingen zijn de steden Lissabon en Porto en ook enkele Spaanse steden.

 

Luchthaven – Ondanks de grootte heeft Faro een van de beste internationale luchthavens van Portugal dat op 7 kilometer ten westen van de stad ligt en bezocht wordt door ongeveer 6 miljoen passagiers elk jaar. De luchthaven herbergt meer dan 50 verschillende luchtvaartmaatschappijen waaronder grote operatoren van over de hele wereld.

 

Bekende buurten in Faro

Ondanks wat mensen denken wanneer ze voor het eerst voet zetten binnen Faro, biedt de stad (en de volledige omliggende omgeving in de Algarve) een breed scala aan gebieden waar zowel lokale inwoners als toeristen kunnen genieten van verschillende activiteiten.

 

Centrum Faro – Dit gebied is het meest actieve en is populair in de regio. Het omvat Albufeira, Vilamoura en Almansil. Het gebied is bekend voor de prachtige stranden en ook voor de clubs en het actieve nachtleven. Het is ook het duurste recreatieve gebied van het hele land.

 

Westelijk Faro – In het westen van de Algarve gelegen grenst dit gebied aan Lagos en is het een van de favoriete plekken van de lokale bevolking en bezoekers die graag genieten van privacy en rust, die hier kunnen gevonden worden op de verlaten stranden.

 

Oostelijk Faro – Dit gebied is nog steeds in ontwikkeling en grenst aan Spanje. Het zal in de nabije toekomst een van de actiefste gebieden van de Algarve worden. Zoals het nu is, is het echter niet volledig geürbaniseerd en kan men er als toerist nog enkele rustige routes vinden om te verkennen.

 
 
click tracking