autohuur faro  
   

Autoverhuur Faro | Goedkope hotels | Faro gids | Klantendienst | Over ons

   
 

Attracties in Faro

Beenderenkapel

Hoewel het aspect dat de toeristen het meest aantrekt in Faro zeker het uitstekende klimaat is, biedt de stad een breed scala aan attracties waarvoor de meeste toeristen wel even willen blijven rondhangen.

 

Oude stad (Centro Historico)

Adres: Cidade Velha  area

Gelegen nabij de haven van de stad en ook gekend als het Centro Historico van Faro. Dit gebied heeft nauwe steegjes en vele gebouwen uit de periode van de Moren met prachtige balkons in vele kleuren. Het gebied is ook bekend voor de vele kunstgalerijen en Boheemse cafeetjes.

 

Faro’s stranden

Adres: langs de volledige kustlijn

De vele stranden die zich langs de kustlijn van Faro en de Algarve bevinden zijn steeds een belangrijke trekpleister voor de regio geweest die toeristen uit de eigen regio als van overal in Portugal aantrekken wanneer het zomerseizoen begint. Van alle beschikbare stranden is het populairste zonder twijfel het strand van Faro, of Praia de Faro (zoals de lokale bevolking het noemt). Dit mooie strand heeft wit, fijn zand en de geografische indeling zorgt ervoor dat het strand meer op een meer lijkt dan een strand op zich. Andere populaire stranden zijn het Ihla da Culatra en het Ihla Deserta.

 

Faro’s haven

Adres: de haven van de stad

De haven is zeker een van de meest actieve plekken van Faro, en het is een geweldig alternatief voor mensen die willen genieten van een meer kosmopolitische ervaring. Het gebied ligt vol jachten die voor een perfect uitzicht zorgen tijdens het eten van een snack in een van de vele cafeetjes langs het water. Dit is ook een favoriete locatie van de lokale bevolking om te socializen tijdens zomeravonden wanneer men prachtige uitzichten heeft vanaf de haven.

 

Ria Formosa

Adres:Natuurpark van Ria Formosa

Het Ria Formosa Natuurreservaat is een van de favoriete plekken om niet alleen natuurliefhebbers te plezieren maar voor elke bezoeker van Faro. Boten en kleine cruises zeilen elke dag door het reservaat op tochtjes die vertrekken vanuit de oude stad en die ongeveer 2 en een half uur duren.

 

Beenderenkapel

Adres: Largo do Carmo

Ook gekend als Capella dos Ossos. De beenderenkapel is een van de meest eigenaardige attracties van niet enkel Faro, maar van geheel Portugal en misschien zelfs Europa. Dit eigenaardige gebouw is omgeven door tuinen en de versieringen zijn gemaakt uit iets wat door sommigen als tamelijk macabre zou worden omschreven: echte beenderen en schedels van de vroegere kapelmonniken

 

Het Viva Science Centrum

Adres:Waterkant Rua Com Francisco Manuel

Het Viva Science Centrum is een van de favoriete attracties voor groepen en gezinnen die de voorkeur geven aan indoor activiteiten. Het bevindt zich in een van de vroegere elektriciteitscentrales van de stad en biedt de bezoeker enkele praktische activiteiten, wat geweldig is voor kinderen die tegelijkertijd kunnen spelen en bijleren over wetenschappelijke principes. Dit centrum heeft een vliegsimulator en zelfs een zwembad met alle soorten zeedieren.

 

Arco da Vila

Adres: Cidade Velha

Deze ark dateert uit de 18e eeuw en dient als een uitstekende locatie voor liefhebbers van geschiedenis. Het is ook de ingang van Faro’s oude stad wat de koloniale sfeer verder benadrukt.

 

St. Francis Fontein

Adres: Largo de Sao Francisco, Cidade Velha

Gelegen in het uiterste zuiden van de oude stad van Faro. Deze indrukwekkende stenen fontein biedt een van de meest originele stukken van moderne architectuur dat is te aanschouwen in Faro. Het is ook het best vertegenwoordigende kenteken van het Feira de Santa Iria, een kleurrijk festival dat elk jaar plaatsvindt.

 
 
click tracking